Cranio-Sacraal voor paarden

Informatie

Wat is Cranio-sacraal voor paarden?
Cranio sacraal therapie is een holistische behandelwijze die voortkomt uit de osteopathie. Door de jaren heen heeft cranio sacraal zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapie. De therapie is geschikt voor zowel zieke als gezonde mensen en dieren.

In ons lichaam (in het paardenlichaam) zijn verschillende systemen actief. Ons hart pompt het bloed door ons lichaam, onze longen zorgen voor de zuurstof voorziening, het cranio sacraal systeem zorgt ervoor dat de door de ventrikels ( onderdeel van de hersenen) gemaakt hersenvocht vanaf ons hoofd (cranium) via de wervelkolom naar het heiligbeen (sacrum) wordt “gepompt”.  Het “pompen” gaat in een golvende beweging, dit is het cranio sacraal ritme. Door de golvende beweging  van het cranio sacraal ritme worden cellen continu van vers vocht voorzien en worden afvalstoffen afgevoerd via de bloedbaan.  Het hele lichaam golft mee in dit cranio sacraal ritme. Van het bindweefsel (bindweefsel is elastisch) om de organen heen tot en met de pezen, spieren, botten.

Is het cranio sacraal ritme verstoord door een emotionele blokkade of een blessure  dan wordt de energie doorstroming belemmerd. Deze belemmering is slecht voor de gezondheid. Bijvoorbeeld het bindweefsel is op een bepaalde plaats minder elastisch, door een cranio sacraal behandeling neem je op die plaats de bindweefselspanning weg en stimuleer je het lichaam de energiestroom weer op gang te brengen. De invloed van een cranio sacraal behandeling kan enorm zijn. Het kan verlichten, versneld het herstel, voorkomt problemen en kan de soepelheid of beweeglijkheid tijdens bijvoorbeeld het rijden verbeteren.

Behandeling
Neem contact op

Anita Korten

Cranio-sacraal voor paarden

Neem contact op